Az MTVA hírhamisító vezetője Köves Slomóval próbálta bevédeni Siklósi Beatrixot

POLITIKA
2020 január 31., 05:25

Alaptalanok a Siklósi Beatrixot érő antiszemita vádak, 

közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója a Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesületének írt levelében. Papp Dániel azért kényszerült magyarázkodni, mert miután az MTVA bejelentette, hogy Siklósi Beatrixot nevezték ki a Kossuth rádió csatornaigazgatójává, 21 zsidó szervezet állt ki és tiltakozott a döntés ellen. Siklósit 2014-ben még a történelmi egyházak nyomására kellett visszahívni az állami tévé vallási műsorainak éléről, miután rendszeresen antiszemita posztokat, rasszista vicceket, kurucinfós írásokat osztott meg a Facebookon

Váratlanul érte a nyílt levél, "amely az egyik legkiválóbb munkatársunkat érint,"

írta Papp, majd túltolta a mostadást: 

„különösen azért, mert a Siklósi Beatrix által korábban vezetett M5 kulturális csatorna műsorában, többek között maga Köves Slomó vezető rabbi is tiszteletét tette, nem említve semmilyen kifogást, problémát Siklósi Beatrix személyével kapcsolatban.” 

Az MTVA-vezér levelét azonban látta Köves Slomó is, aki erre kijelentette:

„Jómagam mind személyesen, mind intézményesen Siklósi Beatrix összes korábbi – és legutóbbi – kinevezéseit elfogadhatatlannak tartom és tartottam. A rám történő nyilvános hivatkozást a leghatározottabban utasítom vissza és kikérem magamnak”.