Már Olaszországban is találtak koronavírus-fertőzöttet

külföld
2020 január 31., 05:48

Péntekre virradóra 213-ra nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma és 9692-re a fertőzötteké Kínában, közölte a Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb összesítésében. Az járvány gócpontjában, 

Hupej tartományban csütörtökön 42-vel 204-re nőtt vírus miatt halálesetek száma. 

photo_camera Fotó: JUNI KRISWANTO/AFP

Két kínai turistánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, őket egy római szállodából kórházba szállították,

jelentette be csütörtök éjjel Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. A kormányfő tájékoztatása szerint egy idős kínai házaspárnál mutatták ki a megbetegedést, a 66 és 67 éves turistákat a fertőző betegségekre szakosodott római Spallanzani kórházban ápolják. A pár január 23-án érkezett meg Vuhanból a milánói Malpensa repülőtérre, ahonnan egy kínai turistacsoporttal, több város - köztük Parma - érintésével jutottak el Rómába. A csoportban ők voltak az egyedüliek, akik az új koronavírus gócpontjának tartott kínai térségből érkeztek. Rómában a belvárosban, egy a Colosseumhoz közeli hotelben szálltak meg, majd lázas tünetekkel jelentkeztek. A kormányfő közölte: a kabinet leállította a Kínába tartó és onnen érkező repülőjáratokat.

photo_camera Fotó: MLADEN ANTONOV/AFP

A járvány miatt egyre több kínai csoport mondta vissza a magyarországi szállásfoglalását, közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 csütörtök esti műsorában. Flesch Tamás hozzátette: 

nem csak kínaiak mondták le a szobákat; jó páran megijedhettek a vírustól a világban. 

A január 31-ei állapot.
photo_camera A január 31-ei állapot. Grafika: AFP/444