Haaland teljesítménye meredeken zuhan, átlagosan már csak 19 percenként lő egy gólt

németország
2020 február 01., 16:44
comments 10

Először volt kezdő a Dortmundban a télen igazolt Erling Haaland. Az első két meccsén csereként állt be. Az Augsburg ellen az 56. percben lépett pályára, akkor mesterhármast rúgott. A következő fordulóban, a Köln ellen a 65. percben küldte be az edzője, kettőt lőtt. 59 perc alatt 5 gól, átlagosan 12 perc kellett neki egy gólhoz.

A harmadik meccsén, az Union Berlin ellen a 18. percben talált be először, Sancho góljával ekkor már vezetett a Dortmund.

link Forrás

Haaland egyelőre nincs kijelölve 11-es rúgónak, azt Reus lőtte be a 68. percben. Witsel is betalált, aztán a 76. percben - magához képest döbbentesen hosszú, 58 perces gólcsendet megtörve - jött megint Haaland.

link Forrás

Aztán gólöröm és csere.

Halland 136 perc alatt szerzett 7 gólt a Dortmundban, 8 lövésből. A hatékonysági statisztikája meredeken romlik: átlagosan a 12 perc helyett már 19 kell neki egy gólhoz.

5-0 lett a vége, a Dortmund az utolsó három meccse mindegyiként 5 gólt szerzett. A 15-ből 7-et a 19 éves norvég, nagyjából másfél meccsnyi alatt.

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.