Index: Egy utast karanténba helyeztek Budapesten, a Liszt Ferenc repülőtéren

Tbg
Egészségügy
2020 február 01., 14:55

„Az Index úgy értesült, hogy néhány órával ezelőtt a Liszt Ferenc repülőtéren elkülönítettek egy lázas utast, akit koronavírus-fertőzés gyanújával vizsgálnak” - írja a lap, amely névtelenséget kérő forrásra hivatkozik.

Az Index azt írja, az utas az Emirates légitársaság járatával érkezett, amelyből ma egy landolt Budapesten 11:43-kor, EK111 járatszámmal, a gép Dubajból jött. A lap úgy tudja, az utas nem kínai, de nemrégiben járt Vuhanban, ahol az új koronavírus-jártvány felütötte a fejét.

Frissítés, 17:53 - A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette a hírt, miszerint az utast kórházba szállították, de ennél többet nem árultak el, írja a lap.

Frissítés, 18:14 - A férfi nem fertőzött koronavírussal.

Péntek óta számos ország, köztük az USA, Ausztrália, Japán sokkal szigorúbb intézkedéseket vezetett be a beutazóknak: az USA-ban automatikusan karanténba kerülnek azok, akik Hupej tartományból érkeztek.

Közben Németországban hétre emelkedett a fertőzéses esetek száma, német kutatók pedig arra jutottak, a járvány hosszú lappangási ideje miatt (akár 14 nap is lehet), a hőszkennerek nem sokat érnek azoknál, akiknél még nem jelentkeztek a tünetek, például a láz. (Index.hu)