Kristálymetet árult az iskola tanulóinak és azt hirdette, a kábítószerezést a Korán sem tiltja

Tbg
bűnügy
2020 február 01., 15:50

Kristálymetet árult diákjainak egy végül őrizetbe vett vallási vezető Indonéziában. Mint az a Vice cikkéből kiderül, hogy az imám maga is királyfogyasztó volt, és dílerkedését azzal támasztotta alá, hogy a diákoknak azt állította, a Korán kifejezetten engedélyezi a metamfetamin tartalmu drog használatát.

A férfit Ahmad Marzukinak hívják, és Madurában fejtette ki áldásos tevékenységét, amely Indonézia Java-szigetének északkeleti részén található.

Marzuki azt tanította, a kábítószer által kiváltott bódulat Istennek tetsző állapot, könnyebben ráhangolódik a hívő, amikor a Koránt felmondja, Istenhez is közelebb kerül ezáltal. Még egy fatvát - vallási iratot - is készített, amelyben halalnak, azaz az iszlám fogyasztási szokásoknak megfelelőnek nyilvánította a világon az egyik legveszedelmesebbnek tartott kábítószert.

Marzuki végül lebukott, de két hónapon át szökésben volt: Indonézia más tájaira utazott, Surabaya és Mojokerto városokba, ahol egy ideig sikerült is tanítóként elhelyezkednie. Talán ma is tanítaná a Korán-alternatívát, ha egy temetés miatt nem utazik haza. A ceremónián felismerték, majd saját lakásában ütött rajta a rendőrség, ahol éppen két társával együtt a kristálymet hatásmechanizmusát tanulmányozta.

Marzuki azzal védekezett az ügyében tartott sajtótájékoztatón, hogy azzal tisztában volt, hogy a metamfetamin tiltva van az országban, de a Koránban nem találta meg konkrétan leírva, hogy tilos lenne használni.

Ezt a védekezést a rendőrség természetesen nem fogadta el, ahogy a Vice által idézett K.H. Said Aqiel Siradj is más véleményen volt. A legnagyobb indonéz iszlám szervezet feje közölte, attól mert a Korán konkrétan nem említi a könyv keletkezése után jó másfél évezreddel feltalált kábítószert, attól még a tanításokból kiolvasható, hogy használata tilos. (Vice)