A rendőrök lelőttek egy késes támadót Londonban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A rendőrség szerint terrorizmushoz köthető támadás történt London déli részén, ahol egy férfi több embert megszúrt egy késsel. A rendőrök lelőtték a tettest, írja a BBC.

A szemtanúk a közösségi médiában azt írják, helyi idő szerint vasárnap délután 2 után három lövést hallottak az utcán, a sérültek pedig orvosi kezelést kaptak. 

Frissítés (19:05):

A BBC szerint a férfi először egy boltban szúrt meg több embert, majd kiment az utcára, ahol ismét megszúrt egy nőt. A támadásban két ember sérült meg, az állapotukról egyelőre nincsenek hivatalos információk, de a térség munkáspárti parlamenti képviselője szerint egyikük különösen nincs jól. A képviselő elmondása szerint a rendőrség egy ideje már figyelte a tettest. 

Sadiq Khan, London polgármestere megköszönte a hatóságok munkáját, és azt mondta, „a terroristák célja, hogy megosszanak minket, és lerombolják az életmódunkat. Itt, Londonban sosem fognak sikerrel járni”.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!