Buldózerek mészárolhattak le koalákat Ausztráliában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több tucatnyi koala pusztult el vagy sérült meg Ausztráliában egy eukaliptuszültetvény kitermelésekor, írja a BBC. A kitermelést végző cég ugyan meghagyott valamekkora területet, de ez nem biztosított elég táplálékot az erszényeseknek. 

A Friends of Australia nevű környezetvédelmi szervezet decemberben értesült a több száz éhező koala híréről, majd kiderült, hogy

sok koalát egyszerűen lemészárolhattak a buldózerek,maguk mögött hagyva rengeteg állat holttestét. Erről egy helyi lakos, Helen Oakley számolt be először egy facebookos videóban, amiben azt mondta, Ausztráliának szégyellnie kellene magát. 

Fotó: Huang Guobao/XINHUA

Az Animals Australia állatvédő szervezet is csapatokat küldött a környékre, hogy minél több állatot megmenthessenek, végül 80 koalát szállítottak el, és vettek kezelésbe. Azt írták, a történtek sérthetik az állatokkal szembeni kegyetlenkedés tilalmát, és segíteni fogják a hatóságokat a nyomozásban. 

A szervezet szerint a törvény kimondja, hogy az ültetvények tulajdonosai a fakitermelés előtt kötelesek ellenőrizni, vannak-e koalák a fákon, és ha igen, gondoskodni kell a biztonságos elhelyezésükről. Egyelőre nem világos, pontosan melyik cég buldózerei lehetnek a tettesek. 

Az utóbbi időben Ausztráliában pusztító bozóttüzekben is koalák ezrei pusztultak el. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér