Buldózerek mészárolhattak le koalákat Ausztráliában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több tucatnyi koala pusztult el vagy sérült meg Ausztráliában egy eukaliptuszültetvény kitermelésekor, írja a BBC. A kitermelést végző cég ugyan meghagyott valamekkora területet, de ez nem biztosított elég táplálékot az erszényeseknek. 

A Friends of Australia nevű környezetvédelmi szervezet decemberben értesült a több száz éhező koala híréről, majd kiderült, hogy

sok koalát egyszerűen lemészárolhattak a buldózerek,maguk mögött hagyva rengeteg állat holttestét. Erről egy helyi lakos, Helen Oakley számolt be először egy facebookos videóban, amiben azt mondta, Ausztráliának szégyellnie kellene magát. 

Fotó: Huang Guobao/XINHUA

Az Animals Australia állatvédő szervezet is csapatokat küldött a környékre, hogy minél több állatot megmenthessenek, végül 80 koalát szállítottak el, és vettek kezelésbe. Azt írták, a történtek sérthetik az állatokkal szembeni kegyetlenkedés tilalmát, és segíteni fogják a hatóságokat a nyomozásban. 

A szervezet szerint a törvény kimondja, hogy az ültetvények tulajdonosai a fakitermelés előtt kötelesek ellenőrizni, vannak-e koalák a fákon, és ha igen, gondoskodni kell a biztonságos elhelyezésükről. Egyelőre nem világos, pontosan melyik cég buldózerei lehetnek a tettesek. 

Az utóbbi időben Ausztráliában pusztító bozóttüzekben is koalák ezrei pusztultak el. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!