Megugrott a fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké meghaladja a háromszázat

Egy ankarai katonai reptéren fogadják a kínai Vuhan városból érkező gépet, amely a tartományból kimenekített török állampolgárokat szállította haza.Fotó: ADEM ALTAN/AFP

Esti koronavírus update: a Bloomberg a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottságra hivatkozva azt jelentette, hogy immár 14 380 a fertőzöttek hivatalos száma, míg a halálos áldozatéké 304.

Két napja még csak tízezer  2019-nCoV-fertőzöttről tudtak a nemzetközi szervezetek, tehát a járvány gyorsan terjed. 

A Johns Hopkins egyetem elvileg realtime vírusdashboardja még csak 14 010 fertőzöttet regisztrált vasárnap éjjel 01:30-kor, ebből 13 843-at a Kínai Népköztársaság területén. Európában 23 igazolt vírusfertőzés volt, a legtöbb ebből Németországban (8).

A Bloomberg szerint New Yorkból az első fertőzésgyanús esetet jelentették. (Az Egyesült Államokban összesen nyolc fertőzést észleltek eddig, de egyiket sem New Yorkban.)

A Johns Hopkins is 304 halottról tud, ugyanakkor 332 gyógyult fertőzöttet tart nyilván.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér