Videóra vették, ahogy egy diák agresszívan fenyegeti a tanárát az osztályteremben

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Diáktársai készítettek videót arról, ahogy egy fiú az iskolában agresszívan fenyegeti és szidalmazza a tanárát, egy fadarabbal hadonászik az irányába, és az arca előtt a levegőbe bokszol. Az RTL Híradó szerint az eset a Nagykátai Ipari Szakgimnzium és Szakközépiskolában történt, azóta közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyomoz a rendőrség. Az iskolát fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium közölte, hogy fegyelmi eljárás indult az ügyben. 

A Híradóban idézték Szűcs Tamást, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnökét is, aki szerint egyre több a tettlegességig fajuló helyzet, mert egyre kisebb a tanárok tekintélye. „Vannak helyek, ahol már teljesen ellehetetlenül az oktatás” - mondta. Szerinte az agresszió kezeléséhez iskolai programokat kellene indítani, bevonva a gyerekeket, a szülőket és a tanárokat. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér