Felfüggesztette közvetlen Sanghaj-Budapest járatát egy kínai légitársaság

külföld
2020 február 03., 13:54

A közvetett után a közvetlen Sanghaj-Budapest járatát is felfüggeszti a Shanghai Airlines, amely a múlt héten már törölte a hsziani és csengtui megállóval közlekedő, tehát nem közvetlen Sanghaj-Budapest járatának működését. A társaság bejelentése szerint a közvetlen sanghaji járat február 10-től egészen március 31-ig biztosan nem indul.

Szombaton egy másik kínai légitársaság, a Hainan is bejelentette közvetlen Budapest-Csungking járatának felfüggesztését.

Így már csak az Air China gépeivel lehet Budapestről Kínába jutni, az minszki megállóval közlekedik Budapest és Peking között, hetente háromszor.

A Budapest Airport folyamatos kapcsolatban áll mind a közvetlen kínai járatokat üzemeltető, mind az átszállással kínai úticélt kínáló európai légitársaságokkal, amelyek a hatóságokkal közösen jelenleg is vizsgálják a biztonságos üzemelést. A közvetlen kínai légijáratok üzemelésének felfüggesztését a kínai vagy a magyar hatóságok, illetve a légitársaság rendelheti el.

Az érintett, már repülőjeggyel rendelkező utasoknak a légitársaságnál kell érdeklődniük, hogy mikorra foglalhatják át utazásaikat, vagy hogyan kaphatnak visszatérítést. (Via MTI)