Mészáros Lőrinc évtizedes barátjának közeli munkatársa vehette meg Rogán Antal Pasa parki lakását

POLITIKA
2020 február 03., 13:40
A Pasa parki társasház, itt volt január 28-ig 250 négyzetméteresre hízott lakás tulajdonosa Rogán Antal, mígnem Mészáros Lőrinc egy barátjának munkatársa újonnan alapított cégével meg nem vette.
photo_camera A Pasa parki társasház, itt volt január 28-ig 250 négyzetméteresre hízott lakás tulajdonosa Rogán Antal, mígnem Mészáros Lőrinc egy barátjának munkatársa újonnan alapított cégével meg nem vette. Fotó: akiraly

Január 28-án egy négy nappal korábban bejegyzett bicskei cég, a Hankóczy 4-6 Ingatlan Kft. tulajdonába került az a 250 négyzetméteres Pasa parki lakás, aminek magától növekedését Rogán Antal vagyonnyilatkozataiban figyelhettük meg. A frissen bejegyzett cég ugyan bicskei, a neve ugyanakkor a Pasa parki társasház címére utal.

A G7 cikke szerint a cég többségi, 91 százalékos tulajdonosa Mészáros Katalin - a maradék 9 százalék a Takarékbank vagyonkezelő cégéé, a MATAK-é. Mészáros Katalin a G7 szerint 2016 óta tölt be vezető pozíciókat Vida József különböző cégeiben.

Vida József pedig saját bevallása szerint több évtizede áll kapcsolatban Mészáros Lőrinccel, aki multimilliárdossá válása előtt még gázszerelőként anno bevezette a gázt Vida házába. Vida egykor a takarékbanki egyesülés előtt még önálló B3 Takarék vezetője volt, ez hitelezte Mészáros Lőrinc vállalatbirodalmának több cégét. Később Vida lett a takarékszövetkezeti integráció fő szervezője, és éveken át ő volt a TV2 valódi tulajdonosa is.

A G7 szerint a Hankóczy 4-6 Kft. 650 millió forintos jelzáloghitelt kapott a Takarékbanktól, ennek egyik fedezete a Pasa Park-i lakás is. A cég nem válaszolt a lap kérdésére, hogy a hitel más ingatlant is fedez-e Rogán lakásán kívül. Mindazonáltal, mivel Rogán vagyonbevallásában pont egy ekkora lyuk tátong magyarázat nélkül, reálisnak tartják, hogy a magától növekvő 250 négyzetméteres lakást vették meg Rogántól ennyiért.