Nem vált be a HIV-vakcina

Nagy reményeket fűztek a HIV elleni védőoltáshoz, de a brit közegészségügyi intézet hétfői bejelentése szerint leállították a HVTN 702 néven nyilvántartott vakcina klinikai próbáját. Ezidáig ötezer emberen tesztelték a szert, de az eddigi eredmények alapján egyáltalán nem előzte meg a HIV kialakulását.

A kutatók "mély csalódottságukról" beszéltek a BBC-nek, de jelezték, hogy tovább folytatják a keresést a HIV-vakcina után.

Maga a vakcina amúgy nyomokban se tartalmazott HIV vírust, így nem állt fenn a veszély, hogy a próbák során bárkit is megfertőzzenek. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér