Nem vált be a HIV-vakcina

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nagy reményeket fűztek a HIV elleni védőoltáshoz, de a brit közegészségügyi intézet hétfői bejelentése szerint leállították a HVTN 702 néven nyilvántartott vakcina klinikai próbáját. Ezidáig ötezer emberen tesztelték a szert, de az eddigi eredmények alapján egyáltalán nem előzte meg a HIV kialakulását.

A kutatók "mély csalódottságukról" beszéltek a BBC-nek, de jelezték, hogy tovább folytatják a keresést a HIV-vakcina után.

Maga a vakcina amúgy nyomokban se tartalmazott HIV vírust, így nem állt fenn a veszély, hogy a próbák során bárkit is megfertőzzenek. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!