Újabb Maldini mutatkozott be a Milanban

olaszország
2020 február 03., 14:06
comments 8

Vasárnap az AC Milanban a Hellas Verona ellen csereként pályára lépett egy 18 éves játékos, Daniel Maldini. Ezzel háromgenerációs családregény íródott Milánóban.

Daniel nagyapja, Cesare a szülővárosában, Triesztben lett profi focista, de 22 évesen szerződtette az AC Milan. 14 évig játszott a piros-feketéknél, ezalatt négy bajnoki címet nyert, 1963-ban a BEK-ben is diadalmaskodtak. 412 meccsen lépett pályára a Milanban. 34 évesen még egy évre eligazolt Torinóba, az volt az utolsó szezonja.

Fia, Paolo 1984-ben, 16 évesen mutatkozott be az AC Milanban. Az apjánál is nagyobb legenda lett, minden idők egyik legnagyobb védője klubszinten kizárólag a milánióaknál játszott, 41 évesen, 2009-ben vonult vissza. 25 évet húzott le a Milanban, 902 meccsen lépett pályára, 7-szeres olasz bajnok, ötször BEK/BL-győztes (gólt is szerzett a 2005-ös döntőben, a Liverpool elleni, végül elbukott fináléban, az 55. másodpercben).

link Forrás

Paolo fia, Daniel egyelőre csak pár percet kapott az AC Milanban csereként. 66 évvel az apja, és 36 évvel apja bemutatkozása után. A mostani Milan ugyanakkor nagyon messze van attól a két csapattól.

Daniel nagyapjától és apjától eltérően ő nem védő, hanem támadó, már bemutatkozott az olasz utánpótlás válogatottban is. Az olaszban, pár anyja, az egykori modell Adriana Fossa révén venezuelai állampolgár is.

link Forrás

Nem automatikus a Maldinik újta az AC Milan első csapatához. Daniel 23 éves bátyja, Christian is focizik, de ő a Milan ificsapatából nem került fel a felnőttek közé, jeleng a negyedik ligás Pro Sesto játékosa.

A 444 fociblogját itt tudod követni Facebookon:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.