Kisiklott egy FLIRT motorvonat Rákosrendezőnél

Kisiklott az Esztergomból Nyugati pályaudvarra tartó, Z72-es jelzésű vonat Rákosrendezőnél. A FLIRT motorvonaton mintegy 150 utas tartózkodott, senki sem sérült meg. Az utasokat a Katasztrófavédelem segítségével szállítják le a vonatról. A siklás okait a hatóságok vizsgálják.

A Mávinform közleménye szerint a kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között. Rákospalota-Újpest-Rákosrendező és a Nyugati pályaudvar között pedig csak egy vágányon haladhat a forgalom a vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt.

Emiatt a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalakon 30-60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok.

A három vonalon módosult a közlekedési rend is: 

  • az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek és onnét indulnak Esztergom felé, 
  • a veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak Vác felé, 
  • a váci elővárosi járatok Rákospalota-Újpest és Vác között közlekednek, 
  • a szobi vonal utasai az EuroCity vonatokkal és a Z70-es, szobi zónázóvonatokkal utazhatnak a teljes vonalon, ezek minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • Az EuroCity-k felármentesen vehetők igénybe.

Hozzátették, a BKK elfogadja a vasúti bérleteket az M3-as metrón a Nyugati és Újpest-városkapu között, valamint a 14-es villamos teljes vonalán.