24 hotel épül éppen Budapesten

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A Mahart egykori székháza, Tiborcz István BDPST Groupja alakíthatja luxusszállodává.Fotó: Google Street View

Hotelépítési láz van Budapesten a Népszava szerdai cikke alapján. A lap a CBRE ingatlan-tanácsadó cég adatai alapján azt írja, hogy Budapesten jelenleg 24 hotel épül, zömmel a történelmi belvárosban. Az épülő hotelek közül 18-at várhatóan még az idén átadnak.

Az arányokra jellemző, hogy országszerte összesen 32 új szálloda épül, vagyis az új szállodák háromnegyedét Budapesten építik.

A cikk szerint az irodaházak viszont kiszorulóban vannak Budapest belvárosából, azokat jellemzően a külső kerületekben, a Váci úton, Dél-Budán és a Hungária-körgyűrű környékén építik. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót