Aggódnak a koronavírus miatt a tokiói olimpia szervezői

Az idén nyári tokiói olimpia szervezői "komolyan aggódnak" a koronavírus-járvány miatt, írja a BBC. A járvány már most több olimpiai selejtezőversenyt érintett, Kína női kézilabdaválogatottja például visszalépett a Győrben rendezendő olimpiai kvalifikációs tornáról.

"Nagyon aggódunk, hogy a fertőző vírus terjedése hideg vizet önthet a játékok lendületére" - nyilatkozta Muto Tosiro, a tokiói játékokat szervező bizottság vezetője.

A járványt a WHO már globális egészségügy vészhelyzetté nyilvánította, bár egyelőre jellemzően csak Kínában terjed, Kínán kívül viszonylag kevés beteget regisztráltak, ők valamennyien vagy Kínában, vagy onnan érkezővel közvetlenül érintkezve fertőződtek meg.

A tokiói olimpia július 24-én kezdődik. Abe Sinzó japán miniszterelnök és kormánya nagyon fogadkozott, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a járvány a lehető legkevésbé legyen hatással az olimpiára. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér