Újra van Munkásőrség

„Számítunk mindenkire akinek fontos a testület értékeinek és hagyományainak, valamint a szocializmus ügyének átmentése és védelme a 21. századi viszonyokra!”mutatkozik be a civilszervezetként, Munkásőr Társaság néven újjáalakuló Munkásőrség parancsnoka, a 30 éves Juhász Norbert.

Munkásőrök osonnak 1965-benFotó: Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény/fortepan.hu

A Magyar Hang írta meg, hogy a szervezet tagokat toboroz: volt munkásőröket és „nyomdokaikba lépni kívánó, nem ijedős fiatalokat” várnak. „A veterán munkásőröktől nem várjuk el, hogy újra egyenruhát öltsenek, de a fiatal tagjainknak (akik kérik), gyakorló egyenruhát biztosítunk. Márciusban egységgyűlést tartunk” – írják az 1956-ot ellenforradalomnak tartó kommunisták.

1989. október 31-én az ún. „négyigenes” népszavazáson a választók a szervezet megszüntetésére szavaztak, ami „megerősítette a már korábban elfogadott 1989. évi XXX. törvényt, melynek következtében a testület 1989. október 20-án jogutód nélkül feloszlott" – írja a lap. A „feloszlassák-e a Munkásőrséget?” kérdésre több mint 4 millióan válaszoltak igennel, 216 ezren nemmel.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.