A BGE szerint ők csak ajánlották a kínai hallgatóiknak, hogy ne járjanak be az órákra

„Nem tiltottunk meg semmit a hallgatóinknak, csak kérést fogalmaztunk meg feléjük, hogy ne látogassák az egyetemi órákat a valószínűsített lappangási időszakban, vagyis két hétig” - írta kérdéseinkre a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE). Az intézmény a napokban azért került be a hírekbe, mert körlevélben rendelte el, hogy a kínai hallgatók ne látogassák az órákat a Vuhan-vírus terjedése miatt, függetlenül attól, hogy jártak-e Kínában vagy más államban, ahol megjelent a vírus.

Ezt a levelet küldték ki:

A levelet január 30-án küldték ki, gy tudjuk, azóta több hallgató is kapott értesítést a korlátozás feloldásáról, amiről egyénenként döntött az egyetem, miután mindenkivel kitöltetett egy kérdőívet.

„Az óralátogatás mellőzésére vonatkozó kérésünket a Neptun rendszerben nyilvántartott kínai állampolgároknak küldtük ki” - írták.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó