Egy csodálatos bankkártya története: hiába költötte, nem fogyott el a pénz

Vádat emeltek egy 44 éves Heves megyei buszsofőr ellen, aki évekkel ezelőtt nyitott lakossági bankszámlát, bankkártyával együtt. Sokáig nem volt semmi probléma, erre a számlára érkezett a fizetése is. 2017 márcusában aztán új kártyát kapott, aminek a cseréjét személyesen intézte a bankban.

A banki ügyintéző ekkor hibázott,a kártyát véletlenül nem az ügyfél folyószámlájához, hanem egy devizaátutalásoknál használt technikai számlához kapcsolta az elektronikus rendszerben. Így a bankkártyával végrehajtott tranzakciókkal a rendszer nem terhelte meg a folyószámlát, hanem az üres technikai számlán tartotta nyilván őket.

A férfi egy szót sem szólt a banknak, viszont egyre többször használta kártyát: fél év alatt 446 tranzakciót bonyolított le, és összesen több, mint 7,5 millió forinttal rövidítette meg a bankot. Ezt azóta sem fizette meg, hiába kötelezte rá jogerős bírósági ítélet. Gyanúsítotti kihallgatásán 

úgy nyilatkozott, mesébe illőnek tűnt számára, hogy miközben folyamatosan fizetett a kártyával, mégsem csökkent az egyenlege.Az Egri Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétségével vádolja a férfit, és pénzbüntetést javasol a vádiratban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér