Merkel szerint megbocsáthatatlan, hogy a szélsőjobb támogatásával választottak tartományi miniszterelnököt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Angela Merkel német kancellár szerint szörnyű nap volt a demokrácia számára, amikor szerdán a szélsőjobboldali AfD támogatásával választották tartományi miniszterelnöknek Türingiában a liberális FDP politikusát, Thomas Kemmerichet. 

Merkel Dél-Afrikában azt mondta, megbocsáthatatlan, ami történt, és muszáj visszafordítani ezt a folyamatot. A választáson az AfD az FDP és a CDU koalícióját támogatta kívülről az eddigi tartományi miniszterelnök, Bodo Ramelow, illetve a szociáldemokrata SPD, a Zöldek és a Balpárt koalíciójával szemben. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!