Merkel szerint megbocsáthatatlan, hogy a szélsőjobb támogatásával választottak tartományi miniszterelnököt

Angela Merkel német kancellár szerint szörnyű nap volt a demokrácia számára, amikor szerdán a szélsőjobboldali AfD támogatásával választották tartományi miniszterelnöknek Türingiában a liberális FDP politikusát, Thomas Kemmerichet. 

Merkel Dél-Afrikában azt mondta, megbocsáthatatlan, ami történt, és muszáj visszafordítani ezt a folyamatot. A választáson az AfD az FDP és a CDU koalícióját támogatta kívülről az eddigi tartományi miniszterelnök, Bodo Ramelow, illetve a szociáldemokrata SPD, a Zöldek és a Balpárt koalíciójával szemben. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér