2 megyében, 20 helyszínen egyszerre csapott le a rendőrség egy drograzziában

Pénteken hajnalban egyszerre tartott razziát a rendőrség 2 megyében, 20 helyszínen egy drogterjesztéssel foglalkozó csoport elleni nyomozás részeként. A nagyszabású akcióban a Terrorelhárítási Központ is részt vett, a rendőrség pedig közel 200 rendőrt mozgósított 50 szolgálati autóval, talajradarokkal, kábítószerkereső kutyákkal, fémkereső készülékekkel és kábítószer-azonosító digitális spektrométerekkel.

Az akcióban 17 embert előállítottak, közülük jelenleg 14-et gyanúsítanak. 10 személy, K. Gábor 45 éves újszászi, R. Róbert 39 éves vácszentlászlói, R. László 32 éves turai, K. Krisztián 23 éves jászkiséri, B. Márió 32 éves turai, S. Sámuel 27 éves, és M. Dominik 24 éves szolnoki, R. Iván 23 éves zagyvarékasi, K. Dániel 30 éves dányi, valamint P. Dzsesszika 32 éves turai lakos előzetes letartóztatására tettek indítványt.

A gyanúsítottak a rendőrség szerint adták-vették a kréta és a hópihe nevű pszichoaktív szereket.

A nyomozás eddigi adatai szerint K. Gábor közel 100 kilónyi drogot adott el kb. 95 millió forint értékben, a haszna majdnem 30 millió forint volt, R. Róbert közel 30 milliót költött a drog beszerzésére, a továbbértékesítés közel 100 millió forint hasznot hozott. A legtöbb bevételt B. Márió könyvelhette el, a nyomozók szerint

a közel 50 milliós befektetéséből 185 milliós haszonra tett szert,

miután a grammonként 900 forintért beszerzett krétát ötezerért adta tovább.

A gyanúsítottak egyike sem rendelkezik bejelentett, állandó munkahellyel, a bűnös úton szerzett vagyont részben felélték, részben visszaforgatták, és állandó vevőkört építettek ki - írja honlapján a rendőrség. (police.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér