Elvették a füvüket, belázadtak a kőbányai rabok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Fogolyzendülés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a három férfi ellen, akik még 2017-ben balhéztak a kőbányai börtönben, mert elvették tőlük az őrök a becsempészett füvet. A vádirat szerint 2017. július 27-én biztonsági ellenőrzést tartottak zárkájukban, mikor megtalálta 

"az őrség a kábítószert megtalálta, azokat magához vette és elvitte. Az őrség a szabályszegés miatt a fogvatartottakat egyenként kívánta kihallgatni, és a társaság szétköltöztetését tervezte, erről tájékoztatták a fogvatartottakat."

Ezt követően a tízfős cella hat tagja "felsorakozott a zárka közepén, kiabáltak, hogy nem mennek sehová és stokival verték az ajtót, hárman az őrök megtámadását is kilátásba helyezték. Eközben a zárkában elhelyezett többi fogvatartottat is ellenállásra és ellenszegülésre buzdították." A zendülést rövid időn belül felszámolták, a rendbontókat elkülönítették, miközben 

három vádlott még támadó mozdulatot tett az őrség felé, azonban sérülést nem okoztak.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztésre ítélést és közügyektől eltiltást indítványoz az ügyben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér