Közpénzből utazott egy nem létező konferenciára a szombathelyi önkormányzat médiacégének vezetője

„Informális konferenciára” utazott, amiről senki nem hallott, az ideje alatt pedig egy wellnesshotelben szállt meg közpénzből a szombathelyi önkormányzat médiacégének baloldal által kinevezett vezetője - írja pénteken a Magyar Nemzet.

Hozzáteszik: Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője korábban saját anyja temetésének költségeit is céges kártyáról egyenlítette ki, igaz, ezt az összeget később visszafizette.

Szombathelyen 2019 elején a Fidesz-KDNP elvesztette a többségét, a baloldal pedig Halmágyi Miklóst szavazta meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. vezetőjének. Az őszi önkormányzati választásokon a Fidesz–KDNP nem tudta visszaszerezni többségét, az ellenzék jelöltje, Nemény András lett a polgármester. Az új önkormányzati testületben Horváth Gábor, a Szombathelyi Médiaközpont Kft. fideszes felügyelőbizottsági tagja a cég ellenőrzését kezdeményezte.

A vizsgálat január 31-én lezárult, a Magyar Nemzet ennek az egy egyelőre még sehol nem publikált eredményeit közli.

A médiacég bankkártyájának használati adatai alapján a vizsgálat megállapította, hogy

  1. Halmágyi Miklós 2019. október 17-én a cég bankkártyájával rendezte édesanyja temetésének költségeit. Az így kifizetett 276 ezer forintot pár nappal később visszafizette.
  2. Szintén tavaly ősszel Halmágyi egy siófoki wellnesshotelbe utazott, ahol egy állítólagos konferencián vett részt. A Vaol.hu-nak korábban Halmágyi a 88 ezer forintos számlát azzal indokolta, hogy egy háromnapos konferencián vett részt, amelyen a kormányfüggetlen országos online szerkesztőségek és vidéki önkormányzati médiumok képviselői vitatták meg az önkormányzati választások eredményeit. A konferenciának azonban sem a Magyar Nemzet, sem a Vaol hírportál, sem a hivatalos vizsgálatot végzők nem találták nyomát. A médiaközpont vezetője ezt azzal magyarázta, hogy ez egy „informális konferencia” volt. Ráadásul az idegenforgalmi adó összege arról árulkodik, hogy Halmágyi valaki más hotelszámláját is fizette, pedig azt állította, egyedül szállt meg a hotelben.
  3. A harmadik megállapítás, hogy 2019. november 30-án Halmágyi ismét közpénzből fizetett ki egy 58 ezer forintos hotelszámlát a budapesti Hotel Palazzo Zichyben. Az ügyvezető egy Ottlik Géza életművével kapcsolatos konferenciára érkezett a hotelbe a médiaközpont kreatív igazgatónőjének társaságában. A kifizetést azzal indokolta, hogy az író vasi kötődése miatt érezte szükségét annak, hogy részt vegyen a rendezvényen.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.