Pezsgővel várták a koronavírus miatt karanténba zárt magyarokat

Név nélkül, de nyilatkozott az Euronews-nak az egyik Kínából kimenekített karanténba zárt magyar. A koronavírus miatt két hétre elkülönített elmondta, hogy a Dél-Pesti kórház egy olyan épületébe kerültek, amit "épp most kezdték felújítani és csak a karantén miatt kerültünk ide." Minden reggel lázatmérnek, minden délután megvizsgálják őket, és

"mindennap jönnek fertőtleníteni, felmosni, előírás is, hogy a követés a legfontosabb. Minden eldobható, semmi olyat nem adnak, amit mosni, mosogatni kéne, a tányérok, az étkészlet mind speciális és egyből a kukába megy, onnan meg a megsemmisítőbe."

A folyósóra kimehetnek, de alapvetően a szobáikban vannak, ami elég megterhelő. Szerinte "karakter kérdése is persze, hogy ki hogyan bírja a karantént, vannak olyanok, akik nehezebben." Arra a kérdésre, hogy mivel töltik a napokat, elmondta, hogy "van, aki dolgozik, van aki jógázik, van aki zenét hallgat, játszik, filmet néz. Sakkozunk, kártyázunk egymással, de csakis beöltözve. A sakktáblát egyébként magunk készítettük, ezzel is ment az idő." 

"Az unalom, az a legrosszabb. És persze a mentális teher. Sok helyen olvasom, hogy azt mondják: hazahoztuk a vírust. Ez butaság. Épp azért jöttünk haza, mert nem akarjuk elkapni a vírust, és ha ott maradunk, akkor nagyobb eséllyel kaptuk volna el. Egyikünk se lázas, nem köhög, nincs nehéz légzésünk, jól vagyunk,"

mondta. Elárulta, hogy az osztályvezető szeretetcsomaggal várta őket, amiben "volt benne pezsgő, társasjáték, ajándékok." 

Múlt szombaton hozták haza a Vuhanban rekedt hét magyart francia segítséggel. A reptérről azonnal a számukra speciálisan kialakított, elkülönített épületbe vitték őket két hetes karanténba.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó