Zughotelt zárattak be Budapest belvárosában

2020 február 7., péntek 7:04
33

A VIII. kerület bezáratott egy 20 lakásos apartmanhotelt, ami az Astoria mögötti Szentkirályi utcában működött úgy, hogy sem működési engedélye, sem használatba vételi engedélye nem volt a több mint félszáz vendég befogadására alkalmas, fogadótérrel és recepcióval rendelkező épületnek - írja a 24.hu.

A Cherry Apartments néven hirdetett szálláshely tulajdonosát szállásonként 200 ezer forintra, tehát összesen 4 millió forintra meg is bírságolták.

A  hotelt üzemeltető cég, az Erzsébet Park Kft. tulajdonosa, a főként új építésű pesti és budai lakóparkok körül feltűnő Gubijev Zoltán a 24.hu-nak azt mondta, csak próbaüzemben tartott nyitva eddig a hotel, és a használatbavételi, illetve azt követő működési engedélyt iránti kérelmeket „március hóban tervezünk benyújtani”. Azt is hozzátette: a lakások jelenleg egyetlen egy foglalási portálon se elérhetőek.

Ennek ellentmond a 24.hu szerint, hogy Gubijev válasza megérkezésének pillanatában is elérhető volt a szálláshely hirdetése a booking.com oldalon. Ráadásul az oldal adatai szerint a Cherry Apartments 2018. december közepe óta fogadja a vendégeket, ez alapján tehát több mint egy éve üzemelhetnek a szükséges bejelentés, illetve engedély nélkül, és már több száz vendége volt.

A Cherry Apartments hirdetése a booking.com-on

Nem ez volt az első, hogy a lap bejelentés nélkül működő, tehát az önkormányzatnak fizetendő 4 százalékos idegenforgalmi adót is elbliccelő szálláshelyekről ír. Még december közepén számoltak be arról, hogy a Nagymező utcában több tucatnyi ággyal működtet engedély nélkül illegális szállót a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt cége.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt