A meggyilkolt ellenzéki Borisz Nyemcovról nevezik el Prágában az orosz nagykövetség előtti teret

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Lényegében teljes egyetértésben döntöttek úgy a prágai önkormányzat frakciói, hogy támogatni fogják azt az indítványt, ami a cseh fővárosban található orosz nagykövetség előtti teret Borisz Nyemcov orosz politikusról nevezi el. Ezzel Washington és Vilnius után Prága a harmadik város, amely félreérthetetlenül jelzi a Putyin-rezsimnek, hogy mit gondol a módszereiről. 

Február 27-én lesz öt éve annak, hogy az orosz diktátor ádáz ellenfelét egy ismeretlen agyonlőtte egy moszkvai hídon,a Kreml közelében. Prágában ezért ezen a napon fogják átadni az új utcanévtáblákat. 

(via Szabad Európa)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!