Több Apple Watch-ot adtak el tavaly, mint svájci órát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár az Apple nem ad ki pontos számokat az óraeladásairól, a Strategy Analytics összesítése szerint a cég tavaly 31 millió példányt értékesíthetett az Apple Watch-ból, ami 10 millió darabbal haladja meg a teljes svájci óraipar 2019-es eladásait. A tendencia még ennél is ijesztőbb az óraipar hagyományos királyainak szemszögéből, hiszen míg az okosóra eladásai 36 százalékkal nőttek a megelőző évhez képest, a svájci órákéi 13 százalékkal csökkentek. 

Neil Mawston, a Strategy Analytics igazgatója szerint a hagyományos karórák ugyan továbbra is népszerűek az idősebb vásárlók körében, de a fiatalok már a kompjuterizált órákat kedvelik jobban. Steven Waltzer, a cég elemzője szerint az okosórapiacra belépő svájci gyártók egyre jobban lemaradnak és bár lett volna esélyük arra, hogy a svájci órák jó hírét kihasználva itt is sikeresek legyenek, ennek esélye egyre csökken.

Bár 2017-ben egyszer már előfordult, hogy az Apple egy negyedévben megelőzte a teljes svájci óraipart, ol«an még sosem esett meg, hogy egy teljes év alatt többet adjanak el.

(via the verge)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér