Zaklatás miatt letartóztatták a sólyi gyerekgyilkosságért elítélt fiú apját

bűnügy
2020 február 10., 11:41

Zaklatás miatt letartóztatta a bíróság a sólyi gyerekgyilkosságért 15 év szabadságvesztésre ítélt fiatalkorú fiú apját, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség. A 49 éves férfi fia tárgyalási napjait követően 2019 novemberétől rendszeresen tett közzé az áldozat családjának becsületét sértő bejegyzéseket. Az első fokú ítélet kihirdetése után pedig gyilkossággal is fenyegetőzött.

Az ügyészséghez az áldozat, a meggyilkolt nyolcáves kislány édesapja fordult, kérve a fenyegetőző felelősségre vonását. Az ügyészség javaslatára a bíróság a bizonyítás megnehezítése, illetve meghiúsítása, valamint bűnismétlés veszélye miatt egy hónapra elrendelte a fenyegetőző férfi letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így az nem végleges.

A nyolcéves sólyi kislány eltűnését 2018 májusában édesapja jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét másnap hajnalban találták meg. A gyilkossággal gyanúsított, akkor 16 éves hajmáskéri fiatalt még aznap elfogta a rendőrség, és miután beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte letartóztatását. A fiút február elején a Veszprémi Törvényszék nem jogerősen a kiszabható maximális tizenöt év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. (Via MTI)