Jó nagy felfordulást hagyott maga mögött a Ciara vihar

475-ször kellett intézkednie a katasztrófavédelemnek a hétfői viharos szél miatt, ami országszerte fákat döntött ki, és épületeket rongált meg. Legtöbbször, 150-szer Somogy megyében riasztották őket, írják a közleményükben. 

Veszprém megyében 62 riasztás volt, itt a széllökések csaknem 150 négyzetméteren megbontották a szigetelést az egyetem egyik épületének tetején, és a villanyoszlopokat sem kímélték. Fennakadások voltak az autós és a vasúti közlekedésben is, akárcsak Pest megyében. Békésben is autóra dőlt fák, vezetékre szakadt ágak és megrongálódott tetők miatt hívták a katasztrófavédelmet. 

Zalában is dőltek a fák Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A Szolnok megyei Tiszaföldváron a háztetőre borult egy tizenöt méteres fenyő, Kunszentmártonban egy harminc négyzetméteres garázs tetejét bontotta meg a szél, egy nyitott szín téglafala pedig egy szomszédos ingatlan melléképületére omlott. 

Ezen kívül az ország számos pontján történtek hasonlók, a Ciara ciklon még a Balatont is megdöntötte. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó