Jó nagy felfordulást hagyott maga mögött a Ciara vihar

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

475-ször kellett intézkednie a katasztrófavédelemnek a hétfői viharos szél miatt, ami országszerte fákat döntött ki, és épületeket rongált meg. Legtöbbször, 150-szer Somogy megyében riasztották őket, írják a közleményükben. 

Veszprém megyében 62 riasztás volt, itt a széllökések csaknem 150 négyzetméteren megbontották a szigetelést az egyetem egyik épületének tetején, és a villanyoszlopokat sem kímélték. Fennakadások voltak az autós és a vasúti közlekedésben is, akárcsak Pest megyében. Békésben is autóra dőlt fák, vezetékre szakadt ágak és megrongálódott tetők miatt hívták a katasztrófavédelmet. 

Zalában is dőltek a fák Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A Szolnok megyei Tiszaföldváron a háztetőre borult egy tizenöt méteres fenyő, Kunszentmártonban egy harminc négyzetméteres garázs tetejét bontotta meg a szél, egy nyitott szín téglafala pedig egy szomszédos ingatlan melléképületére omlott. 

Ezen kívül az ország számos pontján történtek hasonlók, a Ciara ciklon még a Balatont is megdöntötte. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó