Nem értette a tréfát Schiffer Miklós divattanácsadó, ezért helyreigazítást kényszerített ki az álhíreket közlő Hírcsárdából

Média
2020 február 11., 16:05
comments 132

"Elnézést mindenkitől, aki olvasta ezt a mocskot! Felháborító, undorító és gusztustalan! Szégyen, hogy ilyen mocsok megjelenhet, természetesen sosem nyilatkoztam erről senkinek!"

Először, öt nappal ezelőtt, ezzel a Facebookra kiposztolt szöveggel reagált Schiffer Miklós divattanácsadó arra, hogy Sífer Miklós néven a szereplője lett a Hírcsárda nevű ismert viccesálhír-oldal egyik vicces álhírének. 

Schiffer Miklóst kivéve természetesen senkiben sem merült volna fel, hogy a viccoldal "Kamaszpanasz: Hogyan viseljük a sárga csillagot a suliban - válaszolnak a szakértők" című álhírében tényleg ő nyilatkozott volna mondjuk arról, hogy milyen fontos a megfelelő méretű kiegészítők választása az iskolai ruházathoz, hogy a többiek keze ne akadhasson be ezekbe karlendítés közben.

(Az ironikus írás az új NAT publikálása után készült és az alaptanterv szélsőjobbos elemei körüli félelmeken viccelődött. Bár a Hírcsárda már leszedte, a cache-elt verzió itt olvasható.)

De Schiffer Miklósnak ennyi elhatárolódás nem volt elég, ami abból derült ki, hogy a Hírcsárda ma, kedden szabályos helyreigazítást volt kénytelen közzétenni, benne olyan fordulatokkal, hogy 

"a Sífer Miklósnak tulajdonított “szakértői véleménynek”, bejegyzésnek semmi köze nincs a megnevezett személyhez. A megjelent anyag valótlanságot állított. Ezúton kérünk elnézést és kijelentjük, Schiffer Miklós semmilyen a sárga csillag viselésével kapcsolatos nyilatkozatot vagy kijelentést nem tett, sem nekünk sem munkatársunknak vagy szerzőnknek, amelynek alapján őt idézhettük volna."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.