Nem értette a tréfát Schiffer Miklós divattanácsadó, ezért helyreigazítást kényszerített ki az álhíreket közlő Hírcsárdából

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Elnézést mindenkitől, aki olvasta ezt a mocskot! Felháborító, undorító és gusztustalan! Szégyen, hogy ilyen mocsok megjelenhet, természetesen sosem nyilatkoztam erről senkinek!"

Először, öt nappal ezelőtt, ezzel a Facebookra kiposztolt szöveggel reagált Schiffer Miklós divattanácsadó arra, hogy Sífer Miklós néven a szereplője lett a Hírcsárda nevű ismert viccesálhír-oldal egyik vicces álhírének. 

Schiffer Miklóst kivéve természetesen senkiben sem merült volna fel, hogy a viccoldal "Kamaszpanasz: Hogyan viseljük a sárga csillagot a suliban - válaszolnak a szakértők" című álhírében tényleg ő nyilatkozott volna mondjuk arról, hogy milyen fontos a megfelelő méretű kiegészítők választása az iskolai ruházathoz, hogy a többiek keze ne akadhasson be ezekbe karlendítés közben.

(Az ironikus írás az új NAT publikálása után készült és az alaptanterv szélsőjobbos elemei körüli félelmeken viccelődött. Bár a Hírcsárda már leszedte, a cache-elt verzió itt olvasható.)

De Schiffer Miklósnak ennyi elhatárolódás nem volt elég, ami abból derült ki, hogy a Hírcsárda ma, kedden szabályos helyreigazítást volt kénytelen közzétenni, benne olyan fordulatokkal, hogy 

"a Sífer Miklósnak tulajdonított “szakértői véleménynek”, bejegyzésnek semmi köze nincs a megnevezett személyhez. A megjelent anyag valótlanságot állított. Ezúton kérünk elnézést és kijelentjük, Schiffer Miklós semmilyen a sárga csillag viselésével kapcsolatos nyilatkozatot vagy kijelentést nem tett, sem nekünk sem munkatársunknak vagy szerzőnknek, amelynek alapján őt idézhettük volna."

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.