Tiszteletet a magyaroknak: 340 forint fölé ment az euró

PÉNZ
2020 február 12., 17:09

A forint napközben már járt történelmi mélyponton, de délután sikerült elérni, hogy 340 forintnál is többet érjen 1 euró – írja a Portolio.

A kormány plakátja a nemzeti konzultáció lezárulása utáni "köszönő- és eredménykampányban" Debrecenben, az Ács utca és Kishegyesi út kereszteződésében 2017. június 5-én.
photo_camera A kormány plakátja Debrecenben, az Ács utca és Kishegyesi út kereszteződésében 2017. június 5-én. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Bár az árfolyamot az elemzők szerint legalább részben mozgató jegybank most nem tart kamatdöntő ülést, reggeltől fontos adatok érkeznek: csütörtökön az éves infláció, ami a lap szerint a legmagasabb lehet Európában, a jegybank toleranciasávja fölött van, és esélyes, hogy mégsem lép az MNB.

Pénteken pedig jön az éves GDP-növekedés adata, amiből kiderülhet, hogy a nagy bővülést a 4. negyedévben az egyre kedvezőtlenebb külső környezet ellenére is tartani tudta-e a magyar gazdaság. Az elemzők a növekedés lassulásával és tovább gyengülő forinttal számolnak. Az sem kizárt, hogy 350 forintot ér majd egy euró. (Portfolio)