Tiszteletet a magyaroknak: 340 forint fölé ment az euró

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A forint napközben már járt történelmi mélyponton, de délután sikerült elérni, hogy 340 forintnál is többet érjen 1 euró – írja a Portolio.

A kormány plakátja Debrecenben, az Ács utca és Kishegyesi út kereszteződésében 2017. június 5-én.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Bár az árfolyamot az elemzők szerint legalább részben mozgató jegybank most nem tart kamatdöntő ülést, reggeltől fontos adatok érkeznek: csütörtökön az éves infláció, ami a lap szerint a legmagasabb lehet Európában, a jegybank toleranciasávja fölött van, és esélyes, hogy mégsem lép az MNB.

Pénteken pedig jön az éves GDP-növekedés adata, amiből kiderülhet, hogy a nagy bővülést a 4. negyedévben az egyre kedvezőtlenebb külső környezet ellenére is tartani tudta-e a magyar gazdaság. Az elemzők a növekedés lassulásával és tovább gyengülő forinttal számolnak. Az sem kizárt, hogy 350 forintot ér majd egy euró. (Portfolio)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó