60 ezer dollárra büntették a Twittert és a Facebookot Oroszországban

4 millió rubeles (kb. 60 ezer dolláros) pénzbüntetést szabott ki a Facebookra és a Twitterre egy oroszországi bíróság, amiért a két közösségi oldal nem az országban tárolta a helyi felhasználók személyes adatait.

A személyi adatok védelméről rendelkező, 2015. szeptember 1-én életbe lépett törvény kötelezi az orosz és a külföldi vállalatokat, hogy az oroszok adatait Oroszországban működő szervereken tárolják.

A moszkvai tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) tavaly eljárást indított a Twitter és a Facebook ellen, amiért nem tettek eleget ennek a rendelkezésnek.

Hasonló okból 4 évvel ezelőtt az országban letiltották a LinkedIn elérését.

A bírálók szerint a törvény célja az internet szorosabb ellenőrzés alá vonása.

A mostani a legnagyobb összegű pénzbírság, amit a törvény alapján eddig kiszabtak nyugati technológiai cégekre.

A Roszkomnadzor közölte, hogy 18 millió rubeles (kb. 283 ezer dolláros) büntetés vár a Facebookra és a Twitterre, ha az év végéig sem teljesítik az előírásokat. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér