Átlag 4,7 százalékkal drágult minden januárban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

4 százalékra gyorsult az egyszeri és szezonális hatásokkal érintett termékektől megszűrt, ún. maginfláció januárban a tavaly decemberi 3,9 százalékról. A fogyasztói árak az előző januárhoz képest átlagosan 4,7 százalékkal voltak magasabbak idén januárban.

Quittner Péter, a KSH osztályvezetője szerint januárban a szeszes italok, a dohányáruk, az üzemanyagok, és az élelmiszerek ára nőtt jelentős mértékben.

Az élelmiszerek ára januárban 6,9 százalékkal nőtt a decemberi 5,9 százalékos drágulás után. Az üzemanyagok ára meredeken, 13,5 százalékkal nőtt a decemberi 7,7 százalékos drágulás után. (Via MTI)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót