Átlag 4,7 százalékkal drágult minden januárban

4 százalékra gyorsult az egyszeri és szezonális hatásokkal érintett termékektől megszűrt, ún. maginfláció januárban a tavaly decemberi 3,9 százalékról. A fogyasztói árak az előző januárhoz képest átlagosan 4,7 százalékkal voltak magasabbak idén januárban.

Quittner Péter, a KSH osztályvezetője szerint januárban a szeszes italok, a dohányáruk, az üzemanyagok, és az élelmiszerek ára nőtt jelentős mértékben.

Az élelmiszerek ára januárban 6,9 százalékkal nőtt a decemberi 5,9 százalékos drágulás után. Az üzemanyagok ára meredeken, 13,5 százalékkal nőtt a decemberi 7,7 százalékos drágulás után. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.