CÖF: Közösség elleni uszítás megalapozott gyanújával nyomozást rendeltek el Niedermüller szavai miatt

POLITIKA
2020 február 13., 14:17
A CÖF vezetősége egy 2014-es sajtótájékoztatón
photo_camera A békemenet szervezői egy 2014-es sajtótájékoztatón Fotó: Botos Tamás/444

A Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány közölte, hogy a BRFK ma „arról tájékoztatta a CÖF-CÖKA képviseletében eljáró Lomnici Ügyvédi Irodát, hogy a 2020. január 31-én tett feljelentésünkben megjelölt közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatosan”. Ez azért is érdekes, mert egy napja még azt állította a CÖF-CÖKA, hogy garázdaság miatt tettek feljelentést, méghozzá tegnap.

Niedermüller Péter, a VII. kerületi DK-s polgármester az ATV-n január 20-án mondta a kormányzati kommunikációval kapcsolatban ezt: „Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, hogy ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, amiket ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen. Ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

Ezután a Fidesz a gyűlölet ellen antirasszista tüntetést tartott az erzsébetvárosi hivatal előtt, így sikerült:

link Forrás

Niedermüller január végén azt mondta: „Senkit, de senkit nem aláztam meg, nem is volt az a szándékom. Akik a tüntetésen felszólaltak, azok politikai hisztériát, politikai hangulatkeltést folytattak.” Azt mondta, nem emberekről, hanem egy ideológiáról beszélt. „Szeretném, ha világos lenne: ez az ideológia az, ami Magyarországot, ha így folytatódik, végképp tönkre fogja tenni” – mondta.

A CÖKA most azt ígéri: „A jövőben folyamatosan tájékoztatni fogjuk a közvéleményt, és bízunk abban, hogy a faj, nem illetve szexuális beállítottság alapján uszítók ideológiai színezettől függetlenül elnyerik méltó büntetésüket.”