Együtt temették el az amerikai abortuszdoktor házában talált 2411 magzat maradványait

külföld
2020 február 13., 06:10

2246 magzat szabályosan prezervált tetemére bukkant családja a tavaly szeptember 3-án elhunyt Ulrich Klopfer South Bend-i házában. A rendőrség a ház átvizsgálása során még további 155 magzat maradványait találta meg a garázsban parkoló autója csomagtartójában, vagyis összesen 2411 magzat maradványai kerültek elő az orvosi engedélye 2015-ös felfüggesztéséig egy női egészségközpontot vezető orvos hagyatékában.

Dr. Ulrich Klopfer 2015-ben bezárt abortuszklinikája. A szeptember 3-án elhunyt orvos házában 2246 magzat prezervált tetemét találták meg.
photo_camera Dr. Ulrich Klopfer 2015-ben bezárt abortuszklinikája. A szeptember 3-án elhunyt orvos házában 2246 magzat prezervált tetemét találták meg. Fotó: Google Street View

A magzatok maradványait szerdán együtt temették el. "Ma végre emléket állítunk 2411 meg nem született gyermeknek, akiknek a maradványait Dr. Ulrich Klopfer minden értelem nélkül felhalmozta, miután 2000-2003 között elvégezte az abortuszokat. Ezek a magzatok többet érdemeltek egy hideg, sötét garázsnál vagy egy autó csomagtartójánál" - mondta ennek apropóján Curtis Hill, Indiana állam igazságügyi minisztere.

A CNN beszámolója szerint a hatóságok beszámolójából nem derült ki, hogy hogyan állapították meg az abortuszok idejét. a helyi államügyész, James Glasgow is csak annyit mondott, hogy "állapotuk alapján világos, hogy idősebbek".

Azt, hogy Klopfer miért halmozta fel a magzatok maradványait, és miért nem a szabályoknak megfelelően járt el, nem tudni. A hatóságok azt mindenesetre kizárták, hogy az otthonában végzett volna műtéteket. (Via CNN)