Rengeteg bitcoint követel egy levélbombás támadó Hollandiában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A szerdán két helyszínen levélbombával elkövetett támadás után ma is levélbomba robbant Amszterdamban. A küldemény a holland ING Bank egyik fiókirodájában lépett működésbe. Senki sem sérült meg – közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a helyi média.

Információk szerint a nap folyamán a szintén hollandiai Utrecht városában azonosítottak robbanóanyagot tartalmazó levelet, de az a küldemény nem robbant fel.

A rendőrség először közölte, hogy küldeményeiben az elkövető újabb levélbombák postára adásával fenyegetőzött, nagy mennyiségű bitcoint kért cserébe.

Szerdán az amszterdami pályaudvaron lévő postai elosztóközpontban és az ország déli részén, a német határ közelében fekvő Kerkrade város postahivatalában robbantak levélbombák.

Az év elején összesen hét, levélbe rejtett bombát fedeztek fel Hollandiában, és a címzettek között egyebek mellett amszterdami, maastrichti, utrechti és rotterdami autószerelő műhelyek, benzinkutak, ingatlanügynökségek és szállodák voltak. Akkor a leveleket már a kézbesítés előtt megtalálták, és nem robbantak fel.

A rendőrség közölte: az év eleje óta tartó nyomozás eddigi eredményei azt mutatják, a leveleket ugyanaz a magányos elkövető adhatta postára. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér