Rengeteg bitcoint követel egy levélbombás támadó Hollandiában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A szerdán két helyszínen levélbombával elkövetett támadás után ma is levélbomba robbant Amszterdamban. A küldemény a holland ING Bank egyik fiókirodájában lépett működésbe. Senki sem sérült meg – közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva a helyi média.

Információk szerint a nap folyamán a szintén hollandiai Utrecht városában azonosítottak robbanóanyagot tartalmazó levelet, de az a küldemény nem robbant fel.

A rendőrség először közölte, hogy küldeményeiben az elkövető újabb levélbombák postára adásával fenyegetőzött, nagy mennyiségű bitcoint kért cserébe.

Szerdán az amszterdami pályaudvaron lévő postai elosztóközpontban és az ország déli részén, a német határ közelében fekvő Kerkrade város postahivatalában robbantak levélbombák.

Az év elején összesen hét, levélbe rejtett bombát fedeztek fel Hollandiában, és a címzettek között egyebek mellett amszterdami, maastrichti, utrechti és rotterdami autószerelő műhelyek, benzinkutak, ingatlanügynökségek és szállodák voltak. Akkor a leveleket már a kézbesítés előtt megtalálták, és nem robbantak fel.

A rendőrség közölte: az év eleje óta tartó nyomozás eddigi eredményei azt mutatják, a leveleket ugyanaz a magányos elkövető adhatta postára. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!