Megérkezett Dennis vihar az Egyesült Királyság partjaihoz, már halálos áldozata is van

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az előrejelzéseket igazolva megérkezett Nagy-Britannia partjaihoz a Dennis névre keresztelt vihar, 70 mérföld/órás, azaz több mint 110 kilométer/órás sebességet is elérő széllel, és nagyjából annyi várható esővel, amennyi általában egy hónap alatt szokott esni a szigetország partvidékén.

Az esőzés miatt áradások is kezdődtek, több száz otthont sodorva veszélybe - írja a Guardian. Nyugat-Yorkshire-ben van a legnagyobb készültség, ide több katonai egységet is vezényeltek, hogy a lakosságot biztonságba helyezzék.

A viharnak már egy halálos áldozata is van: Kentben, a tengeri kikötőben álló tankhajóról sodortak a vízbe egy embert a vihar gerjesztette hullámok szombat reggel. A testét 7 órás keresés után találták meg a háborgó tengerben.

Az Egyesült Királyságot az elmúlt két hétben már a második komoly vihar teszi próbára, a múlt hétvégén a Ciara vihar miatt indult áradások 800 otthont tettek tönkre, és félmillió embert hagytak áramellátás nélkül.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér