Megérkezett Dennis vihar az Egyesült Királyság partjaihoz, már halálos áldozata is van

Az előrejelzéseket igazolva megérkezett Nagy-Britannia partjaihoz a Dennis névre keresztelt vihar, 70 mérföld/órás, azaz több mint 110 kilométer/órás sebességet is elérő széllel, és nagyjából annyi várható esővel, amennyi általában egy hónap alatt szokott esni a szigetország partvidékén.

Az esőzés miatt áradások is kezdődtek, több száz otthont sodorva veszélybe - írja a Guardian. Nyugat-Yorkshire-ben van a legnagyobb készültség, ide több katonai egységet is vezényeltek, hogy a lakosságot biztonságba helyezzék.

A viharnak már egy halálos áldozata is van: Kentben, a tengeri kikötőben álló tankhajóról sodortak a vízbe egy embert a vihar gerjesztette hullámok szombat reggel. A testét 7 órás keresés után találták meg a háborgó tengerben.

Az Egyesült Királyságot az elmúlt két hétben már a második komoly vihar teszi próbára, a múlt hétvégén a Ciara vihar miatt indult áradások 800 otthont tettek tönkre, és félmillió embert hagytak áramellátás nélkül.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér