Meghalt Franciaországban egy koronavírussal fertőzött kínai férfi

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Meghalt Franciaországban egy koronavírussal megfertőződött kínai férfi - írja szombat délelőtt a BBC.

Az idős, 80 éves férfi január 16-án érkezett az országba turistaként, és január 25-én helyezték karanténba egy párizsi kórházban.

A BBC emlékeztet, eddig csak három halálesetet jelentettek koronavírus-fertőzés miatt Kínán kívül: Hongkongban, a Fülöp-szigeteken és Japánban, miközben Kínában már 1500 körül jár a vírus halálos áldozatainak a száma, többségük Hupej tartományban történt.

Ez az első halállal végződő koronavírusos megbetegedés Európában.

Franciaországban eddig 11 megerősített koronavírusos beteget regisztráltak. Köztük van az elhunyt férfi lánya is, de az ő állapota nem súlyos, a francia egészségügyi miniszter állítása szerint gyógyul.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót