Pert nyert az ausztrál fogorvos, a Google-nek el kell árulnia, ki írt rossz értékelést a munkájáról

külföld
2020 február 16., 10:17

Egy ausztrál bíróság úgy döntött, hogy a Google-nek el kell árulnia, ki írt név nélkül rossz értékelést egy melbourne-i fogorvos munkájáról. A Verge a helyi sajtó hírei alapján ír arról, hogy Matthew Kabbabe azután fordult a bírósághoz, hogy egy CBsm23 néven értékelő felhasználó azt írta három hónappal ezelőtt a fogorvos Google-alapú oldalára, hogy az emberek inkább kerüljék el a rendelőjét, emiatt pedig bevételkiesése származott.

A bíróság pedig úgy döntött, hogy a Google át kell adja az azonosítást lehetővé tevő információkat, úgymint a posztoló IP-címét és a posztolás helyszínének metaadatait, illetve azt is, hogy erről az IP-címről az adott időszakban milyen más Google-fiókokat használtak.

Kabbabe elsőnek a Google-hoz fordult, még novemberben, de a techcég elhajtotta a férfit. Ügyvédje szerint azzal, hogy a cégnek nem áll módjában kideríteni, hogy mikor és hol hozták létre a fiókot, mellyel aztán kommenteltek. A fogorvos eredetileg a kommentelőt akarta feljelenteni, ehhez kellett az információ. Az ügyvéd szerint az is elképzelhető, Kabbabe egyik versenytársa vagy egy volt alkalmazott írta ezt ki az oldalra.