Pert nyert az ausztrál fogorvos, a Google-nek el kell árulnia, ki írt rossz értékelést a munkájáról

Egy ausztrál bíróság úgy döntött, hogy a Google-nek el kell árulnia, ki írt név nélkül rossz értékelést egy melbourne-i fogorvos munkájáról. A Verge a helyi sajtó hírei alapján ír arról, hogy Matthew Kabbabe azután fordult a bírósághoz, hogy egy CBsm23 néven értékelő felhasználó azt írta három hónappal ezelőtt a fogorvos Google-alapú oldalára, hogy az emberek inkább kerüljék el a rendelőjét, emiatt pedig bevételkiesése származott. 

A bíróság pedig úgy döntött, hogy a Google át kell adja az azonosítást lehetővé tevő információkat, úgymint a posztoló IP-címét és a posztolás helyszínének metaadatait, illetve azt is, hogy erről az IP-címről az adott időszakban milyen más Google-fiókokat használtak.  

Kabbabe elsőnek a Google-hoz fordult, még novemberben, de a techcég elhajtotta a férfit. Ügyvédje szerint azzal, hogy a cégnek nem áll módjában kideríteni, hogy mikor és hol hozták létre a fiókot, mellyel aztán kommenteltek. A fogorvos eredetileg a kommentelőt akarta feljelenteni, ehhez kellett az információ. Az ügyvéd szerint az is elképzelhető, Kabbabe egyik versenytársa vagy egy volt alkalmazott írta ezt ki az oldalra. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér