„Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látványsportra közpénzből” – fakadt ki Érd polgármestere

politika
2020 február 16., 09:26
comments 183

Csőzik László, Érd polgármestere a Facebookon írt arról, hogy ugyan óriási eredményeket ért el a város női kézilabdacsapata, de a jövőben az önkormányzat a felnőtt csapat helyett az utánpótlást finanszírozná. 

Az őszi választáson a fideszes polgármestert leváltó Csőzik szavait a 24.hu idézte, eszerint a városvezető arról beszélt, hogy 

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!”

A posztja alatt voltak, akik felháborodva fogadták a polgármester bejelentését, mire Csőzik kommentelve válaszolt, többek között ezt írva:

„belenéztem alaposan a gazdálkodásba, és pl. a havi közel 2 milliós juttatásoktól elborzadtam. Ezt más város sem engedhetné meg magának, nemhogy a mienk. Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látvanysportra közpénzből. Ha ezt átvállalná egy szponzor, az más helyzet lenne. Holnap is tárgyalok egy naggyal, mert nem adtam fel amúgy, de az érdi adófizetők pénzéből ez nem mehet tovább. Az építményadó 2/3-a a kézilabdára menne idén.”

Az elmúlt években az Érd női csapata az egyik legerősebb volt itthon, hatszor is bronzérmet szereztek a bajnokságban, kétszer másodikak a kupában, egyszer pedig elődöntőbe jutottak az EHF-kupában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt