„Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látványsportra közpénzből” – fakadt ki Érd polgármestere

Csőzik László, Érd polgármestere a Facebookon írt arról, hogy ugyan óriási eredményeket ért el a város női kézilabdacsapata, de a jövőben az önkormányzat a felnőtt csapat helyett az utánpótlást finanszírozná. 

Az őszi választáson a fideszes polgármestert leváltó Csőzik szavait a 24.hu idézte, eszerint a városvezető arról beszélt, hogy 

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!”

A posztja alatt voltak, akik felháborodva fogadták a polgármester bejelentését, mire Csőzik kommentelve válaszolt, többek között ezt írva:

„belenéztem alaposan a gazdálkodásba, és pl. a havi közel 2 milliós juttatásoktól elborzadtam. Ezt más város sem engedhetné meg magának, nemhogy a mienk. Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látvanysportra közpénzből. Ha ezt átvállalná egy szponzor, az más helyzet lenne. Holnap is tárgyalok egy naggyal, mert nem adtam fel amúgy, de az érdi adófizetők pénzéből ez nem mehet tovább. Az építményadó 2/3-a a kézilabdára menne idén.”

Az elmúlt években az Érd női csapata az egyik legerősebb volt itthon, hatszor is bronzérmet szereztek a bajnokságban, kétszer másodikak a kupában, egyszer pedig elődöntőbe jutottak az EHF-kupában.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.