Csőzik László, az ellenzék jelöltje nyert Érden

POLITIKA
2019 október 13., 20:07

93,75 százalékos feldolgozottságnál 49,73 százalékkal vezet Csőzik László, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje Érden, vagyis jóformán biztosra vehető a győzelme.

photo_camera Csőzik László

Az érdi kampány egyrészt a Fidesz jogsértő plakátjaitól, másrészt a polgármester által átadott, balesetveszélyes játszótértől volt hangos. Vasárnap még az érdi Kubatov-lista is előkerült, a helyi ellenzéki stáb ugyanis megszerzett egy 80 oldalas listát, amely a helyi választók közül több száz adatait tartalmazza, és amelyet a helyi, T. Mészáros András polgármester vezette Fidesz aktivistái mozgósításhoz használnak.

T. Mészáros András 2006-tól vezette Érdet, első győzelmekor viszonylag szűk többséggel, alig ezer szavazattal nyert, 2010-ben és 2014-ben viszont sima győzelmet aratott. Az ellenzék közös jelöltje, az egykori SZDSZ-es Csőzik László 2006-ban és 2010-ben is elindult ellene.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.