1973-ban elveszett egy gyűrű Amerikában, most Finnországban került elő

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Kedves történetről ír a Guardian: az amerikai Debra McKenna 1973-ban elvesztett középiskolai emlékgyűrűjét egészen váratlan helyről kapta most vissza.

Finnországból, ahol egy fémdetektor segítségével találták meg egy erdőben, 20 centiméterrel a föld alatt.

A most 63 éves McKenna egy portlandi bevásárlóközpontban vesztette el a gyűrűt. Azóta már elhunyt férjétől kapta, akivel már középiskolás korukban randevúztak. A gyűrű egy középiskolai ballagási emlék, elvesztése óta a nő teljesen megfeledkezett róla. Amikor viszont idén januárban postán kapta vissza, könnyekben tört ki az örömtől.

A gyűrűt egy bádogos találta meg. Nyomozni kezdett, és a középiskolától tudta meg tulajdonosa nevét. Innen már könnyű volt kideríteni a címét is.

„Ebben a negatív világban annyira megható, ha az emberek ilyen gesztusokat tesznek. Szükségünk van több ilyen jó emberre” - mondta Debra McKenna a Guardian-nek.

Arról viszont nem szól a fáma, hogy mégis hogyan kerülhetett egy észak-amerikai városban eltűnt gyűrűKaarina kisvárosába, egy parkba, a föld alá, ahol végül rátaláltak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér