Kiderült, hogy jóval több állat égett benn a krefeldi állatkertben, mint eddig gondolták

ÁLLAT
2020 február 17., 12:37

Az eddig nyilvánosságra hozottnál jóval több, több mint 50 állat pusztult el a krefeldi állatkert majomházát elpusztító újévi tűzben. A városi tanácsnak benyújtott dokumentumok szerint a tetőszerkezet acél maradványait le kell bontani, a munkálatok hétfőn kezdődtek. A papírok megemlítik, hogy több mint 50 állat pusztult el, holott eddig 30 állatról volt szó.

photo_camera Fotó: Christoph Reichwein/dpa Picture-Alliance/AFP

Az elpusztult állatok között van nyolc emberszabású majom, emellett arany oroszlánmajmocskák, ezüst selyemmajmok, fehérarcú sátánmajmok, törpe selyemmajmok, repülőkutyák és különböző trópusi madarak. Két csimpánz élte túl a megsemmisítő tüzet. Az állatkert korábbi tájékoztatása szerint mindketten a gyógyulás útjára léptek.

photo_camera Fotó: Christoph Reichwein/dpa Picture-Alliance/AFP

A dokumentumok szerint az égési törmelék, az üvegmaradványok és a megégett növények eltávolítása után következik a tető lebontása. A munkálatok zaja miatt valószínűleg el kell költöztetni a közelben lakó óriáskengurukat.

A tűzvész okozása miatt három nő ellen indult vizsgálat, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetőleg attól lobbant lángra a majomház. (Deutsche Welle/MTI)