Kiderült, hogy jóval több állat égett benn a krefeldi állatkertben, mint eddig gondolták

Az eddig nyilvánosságra hozottnál jóval több, több mint 50 állat pusztult el a krefeldi állatkert majomházát elpusztító újévi tűzben. A városi tanácsnak benyújtott dokumentumok szerint a tetőszerkezet acél maradványait le kell bontani, a munkálatok hétfőn kezdődtek. A papírok megemlítik, hogy több mint 50 állat pusztult el, holott eddig 30 állatról volt szó.

Fotó: Christoph Reichwein/dpa Picture-Alliance/AFP

Az elpusztult állatok között van nyolc emberszabású majom, emellett arany oroszlánmajmocskák, ezüst selyemmajmok, fehérarcú sátánmajmok, törpe selyemmajmok, repülőkutyák és különböző trópusi madarak. Két csimpánz élte túl a megsemmisítő tüzet. Az állatkert korábbi tájékoztatása szerint mindketten a gyógyulás útjára léptek.

Fotó: Christoph Reichwein/dpa Picture-Alliance/AFP

A dokumentumok szerint az égési törmelék, az üvegmaradványok és a megégett növények eltávolítása után következik a tető lebontása. A munkálatok zaja miatt valószínűleg el kell költöztetni a közelben lakó óriáskengurukat.

A tűzvész okozása miatt három nő ellen indult vizsgálat, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetőleg attól lobbant lángra a majomház. (Deutsche Welle/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó