Nem indul el az olimpiai válogatón a villámgyors indiai bölényhajcsár

Srinivas Gowda (28) a hírek szerint 13,42 másodperc alatt futott 142 métert két bölénnyel.Fotó: RATHAN BARADY/AFP

Visszautasította az indiai sportminiszter ajánlatát, hogy vegyen részt az ország atlétikai válogatóversenyén az a bölényhajcsár, aki a hírek szerint 13,42 másodperc alatt futott 142 métert egy hagyományos dél-idniai sportág, a kambala bajnokságán.

A kambala Karnataka állam népi sportja, főszereplői egy hajcsár és két bölény, hármuknak együtt kell teljesíteniük a hagyományosan vagy 132, vagy 142 méteres távot.

Srinivas Gowda, aki civilben építőmunkás, hét éve resz vészt a versenyeken, amiket gyerekkorában is csodált. A meghívást az atlétikai válogatóra azzal utasította vissza, hogy a verseny során megsérült a lába, és amúgy is a Kambalára kíván fókuszálni. "Ahhoz szoktam, hogy bölényekkel futok a rizsföldeken".

Gowda teljesítménye annyira lenyűgözte az indiai közvéleményt, hogy már Usain Bolt százméteres világrekordjához hasonlították. A szakértők szerint ez alaptalan és pontatlan, mert míg Bolt önerőből fut, Gowdát nagyban segíti, hogy az embernél nagyobb sebességre képes bölényekkel fut együtt, gyakorlatilag azok gyorsaságát kihasználva. (Via BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér