Nem indul el az olimpiai válogatón a villámgyors indiai bölényhajcsár

sport
2020 február 17., 13:01
Srinivas Gowda (28) a hírek szerint 13,42 másodperc alatt futott 142 métert két bölénnyel.
photo_camera Srinivas Gowda (28) a hírek szerint 13,42 másodperc alatt futott 142 métert két bölénnyel. Fotó: RATHAN BARADY/AFP

Visszautasította az indiai sportminiszter ajánlatát, hogy vegyen részt az ország atlétikai válogatóversenyén az a bölényhajcsár, aki a hírek szerint 13,42 másodperc alatt futott 142 métert egy hagyományos dél-idniai sportág, a kambala bajnokságán.

A kambala Karnataka állam népi sportja, főszereplői egy hajcsár és két bölény, hármuknak együtt kell teljesíteniük a hagyományosan vagy 132, vagy 142 méteres távot.

link Forrás

Srinivas Gowda, aki civilben építőmunkás, hét éve resz vészt a versenyeken, amiket gyerekkorában is csodált. A meghívást az atlétikai válogatóra azzal utasította vissza, hogy a verseny során megsérült a lába, és amúgy is a Kambalára kíván fókuszálni. "Ahhoz szoktam, hogy bölényekkel futok a rizsföldeken".

Gowda teljesítménye annyira lenyűgözte az indiai közvéleményt, hogy már Usain Bolt százméteres világrekordjához hasonlították. A szakértők szerint ez alaptalan és pontatlan, mert míg Bolt önerőből fut, Gowdát nagyban segíti, hogy az embernél nagyobb sebességre képes bölényekkel fut együtt, gyakorlatilag azok gyorsaságát kihasználva. (Via BBC)