Egy olasz falu két évig fizetné a lakbért annak, aki odaköltözik

Miután több olasz falu is próbálta az elfogyó lakosságát azzal pótolni, hogy 1 euróért árult romos ingatlanokat, a déli Campania régióban lévő Teora új megközelítéssel próbálkozik: azzal csábítanak új lakókat, hogy kifizetnék a lakbérüket, ha odaköltöznének.

Bár az 1 eurós otthonok nagy sikert arattak Olaszország-szerte, ugyanis a romos házakat sok új lakó felújította, de attól tartanak, hogy az új szomszédok az ilyen felvásárlásokkal csak olcsó nyári szállást szereznek, és eszük ágában sincs egész évben ott lakni.

Havi 150 eurót ígérnek két éven át vagy 5000 eurót egyben, ha valaki egy üres házat venne magának.

A jelentkezőknek minimum egy gyereket fel kell mutatniuk, akit a helyi iskolába járatnak, és legalább három évig ott kell lakniuk.

Teorában most kb. 200 euró a lakbér, míg egy 100 négyzetméteres lakás 30 ezer euróba kerül.

A falu népessége drámaian lecsökkent az 1980-as földrengés óta, ami jelentős károkat okozott, és a Teora azóta sem épült fel belőle teljesen, sok fiatal pedig elköltözött. Az 1500 fős településen most évente 2 gyerek születik itt, és 20 idős hal meg.

Fotó: Wikipedia

Három éve egy apró hegyi falu, Bormida polgármestere hasonlóval állt elő, amikor bejelentette, hogy ha valaki tartósan odaköltözik, 2000 eurót kap, míg a lakbér kisebb lakásokért havi 50 euró, nagyobbakért 120 euró lesz. (CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó