Vágó Gábornak még mindig fizet az LMP

Hiába távolodott el a párttól, Vágó Gábor még mindig számláz az LMP-nek – írja a hvg.hu. A politikus 2018 májusa óta „PR-tevékenység és kommunikációs tanácsadás" címen számláz a frakciónak. Még akkor hagyta abba a tanácsadást, mikor tavaly ő volt az LMP EP-listavezetője: munkabírása lehetővé tette, hogy mindkét feladatot ellássa. Az EP-be végül nem jutott ki, de újabb szerződést kapott az LMP-től

2020 júniusáig 7,78 milliót kap tanácsaiért.

Update: Vágó Gábor Facebook-oldalán jelezte, hogy alulfizetik. 

"Tanácsadói munkámért (pl zöld népszavazás) havi bruttó 315.000 forintot kapok, ami bőven a magyar átlagbér alatt van",

írja.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.