A Burger King új reklámjában egy penészes Whoppert mutatnak

Mi is lehetne ínycsiklandozóbb 2020-ban egy penészes hamburgernél? Hát, a Burger King szerint szinte semmi, ezért is néz ki így az új amerikai raklámjuk:

A reklámhoz videó is tartozik:

Az üzenet pedig az, hogy az étteremlánc már több mint 400 amerikai üzletében kivezetett minden mesterséges színezéket, ízfokozót és tartósítószert a Whopperből, és 2020 végére minden amerikai éttermükben eljön ez a váltás. A Whopper pedig így simán meg tud penészedni, mint bármilyen rendes kaja, amit szabad levegőn hagyunk napokon át.

A reklámra azért lehetett szükség, mert az interneten elterjedtek a videók, amik bemutatták, a Burger King és a McDonald's burgereiben olyan sok tartósítószer és más mesterséges anyag van, hogy az átlagos élelmiszereknél sokkal hosszabb ideig nem penészednek be a szendvicsek.

A Burger King szerint az átállással az éttermeikben elérhető hozzávalók több mint 90 százaléka mentes lesz a tartósítószerektől, színezékektől és más mesterséges anyagoktól.

Ugyanilyen okokból a McDonald's is hasonló intézkedéseket jelentett be az Egyesült Államokban már 2018-ban, és rengeteg amerikai gyorsétteremlánc követte ezt a példát. (Washington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér