Ausztrália űrügynökséget hozott létre

Űrügynökséget hozott létre Ausztrália - jelentette be Scott Morrison kormányfő szerdán azzal, hogy 2030-ra szeretnék megháromszorozni az ország űriparának teljesítményét.

Az űrügynökség székhelye Dél-Ausztrália állam fővárosában, Adelaide-ben van. A kormányfő hangoztatta, hogy az űrkutatás révén olyan új technológiákat fejleszthetnek ki, amelyek javítják az élet minőségét a Földön, egyben hatalmas gazdasági és munkalehetőségeket teremtenek. Az ausztrál űrügynökség jelentős szerepre törekszik a nemzetközi űrkutatási programokban is - tette hozzá.

Karen Andrews ipari miniszter azt mondta: a cél az, hogy az ausztrál űrszektor 2030-ra további húszezer munkahelyet teremtsen, forgalma pedig elérje a 8 milliárd dollárt.

Ehhez Morrison hozzátette, űrügynökségük hozzájárul majd ahhoz, hogy nagyobb részesedést szerezzek a világ űriparából, amely 2040-re elérheti az ezermilliárd dollárt.

Az űrügynökség leendő vezetője, Megan Clark arról beszélt, hogy saját irányítóközpontot hoznak létre. Ez a maga nemében attól lesz egyedülálló, hogy lehetővé teszi a civileknek, hogy felkeressék és megszemléljék az ott folyó munkálatokat.

Ausztráliában az űripar jelenleg tízezer embert foglalkoztat, és 3,9 milliárd dollárnyi értéket képvisel. Mesterséges holdakat gyárt, különböző eszközöket állít elő a földi berendezésekhez, továbbá az űreszközök felbocsátásához. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér