Az iparűzési adó tervezett csökkentése ellen int Székesfehérvár fideszes polgármestere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere a Facebookon írt arról, miért nem támogatja a Versenyképességi Tanács javaslatát, ami az iparűzési adó csökkentését célozza. Hónapok óta terjed kormányzati körökben, hogy a kormány az iparűzési adó csökkentésére készül, mert a Versenyképességi Tanács szerint ezzel támogatnák a Magyarországon működő vállalkozásokat. Cser-Palkovics szerint azonban az intézkedésnek csak kis mértékű gazdaságélénkítő hatása lenne, közben viszont komoly lyukat üthet az önkormányzatok költségvetésén, hiszen a legfontosabb bevételi forrásukat vágná vissza.

Az iparűzési adó csökkentésétől nemcsak Székesfehérvár, hanem szinte az összes magyar önkormányzat tart, a budapesti költségvetés tervezését is sokkal bizonytalanabbá tette a levegőben lógó intézkedés. Az azonban mindenképp nagyobb súlyt adhat az önkormányzatok véleményének, ha fideszes polgármesterek is felemelik a szavukat.

Cser-Palkovics írását itt lehet elolvasni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér