Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke kilép a pártból, független parlamenti képviselőként folytatja

A politikus ezt egy videóban jelentette be:

Azt mondja, nem ért egyet azzal az iránnyal, amit az új pártelnök, Jakab Péter képvisel. Bencsik szerint „a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszú hadjáratot hirdetett” azok ellen, akik nem az ő embereik, és Jakab egy frakcióülésen azt mondta, nincs szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert megosztók, akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést, de szerinte tévút a párt önfeladása.

Azt mondta, azért csak most lépett ki, mert nem akarta gyengíteni az ellenzéki összefogás dunaújvárosi jelöltjét, aki végül simán nyert is.

Azt is mondta, hogy az „álellenzéki Mi Hazánkkal ellentétben” ő továbbra is a Fidesz, és nem a volt pártja ellen fog küzdeni.

Frissítés: A Jobbik az alábbi közleménnyel reagált a hírre: „A Jobbik elnöksége tudomásul vette Bencsik János döntését. Ahogyan Jakab Péter kongresszusi beszédében elmondta, lesznek olyanok, akik más utat fognak választani. A Jobbik a zászlót viszi tovább, hogy 2022-ben Magyarországot felszabadítsuk az Orbán-rezsim alól. Bencsik Jánosnak sok sikert kívánunk, mandátumának sorsát a lelkiismeretére bízzuk.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó